...
Лого Златно голямо

About us

За Нас

  През далечната 2002г. аз, Иван Марев, реших да реставрирам рушаща се сграда, паметник на културата, намираща се в центъра на град Бургас. Преминавайки през немалко трудности, все пак успях да възстановя прекрасния облик на сграда. И за да предам своето гостоприемството и отзивчивост, аз реших да превърна сградата в семеен хотел. Търсейки най- подходящото име, разбрах, че булевардът, на който се намира сградата носи име, което има символика –

„ Булаир“ означава ,, Намереното щастие“.

Така на 1 май 2003г. отвори врати хотел Булаир.

За да го превърна в уютно и красиво място се доверих на моето семейство – прекрасната ми съпруга Мария и двете ми деца Румяна и Николай.

Така заедно, успяхме да изградим постоянен екип от верни и отговорни служители, които се грижат с удоволствие за комфорта и престоя на всеки клиент.

И така с любов и внимание, вече 20 години хотел Булаир е домакин на гостите на Бургас и превръща техния престой в приятно изживяване.

Вярваме, че именно тук в хотел Булаир може да откриете своето щастие!

1.05.2023 г. 

гр.Бургас                                              семейство Мареви 

The Hotel

Хотелът

    Намиращ се в центъра на Бургас,хотел Булаир посреща гостите на града и ги радва с уют, комфорт и незабравими спомени. Малцина обаче знаят, че това място носи много повече от възможност за отдих. Самата сграда е паметник на културата, реставрирана максимално достоверно и носи духа на една отминала епоха, свързана с материален и културен подем, за България и света, а именно края на 19 и началото на 20 век. Тя е родната къща на известния литературен критик Владимир Василев – основател и главен редактор на списание „Златорог”, което има значителен принос за формиране на мирогледа на няколко поколения от интелигенцията на България, от втората четвърт до средата на 20 век.             Съредактори на списанието са известният български символист – Николай Лилиев и създателят и първи директор на Българското национално радио – Сирак Скитник. Някои от най-известните му сътрудници са: Ангел Каралийчев; Йордан Йовков; Емилиян Станев; Елисавета Багряна и много други. Именно тази, позабравена, атмосфера, от това време е съхранена максимално в новата визия на хотела.

През годините,  ние сме изградили опитен екип от професионалисти. Това ни дава привилегията да познаваме добре нашите клиенти, както и те нас. Доказали сме се като професионалисти, които обичаме работата си и се стремим винаги да направим престоя на всеки клиент приятен.

Участваме в множество инициативи и неведнъж сме били партньори на популярни телевизионни предавания, театрални спектакли, модни, спортни и шоу изяви. Много популярни български личности са били наши гости. Попили част от автентичната и уникална атмосфера на хотела, те също са добавили по нещо от себе си, за да я обогатят. Снимките и спомените с тях, надничат от вътрешния интериор на хотела и правят връзката между минало, настояще и бъдеще.  Наши специални гости са били: Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Стоянка Мутафова, Васил Попов, Мария Илиева, Любо Киров, Графа, Виктор Калев, Орлин Павлов, Дони, Белослава, Глория ,  както и много други български звезди.

Хотел Булаир не е просто хотел, а място където ще се почувстваш щастлив.

Our friends

Нашите приятели

Testimonials

Клиентите за нас

error: Content is protected !!

Charyty

Резервация с кауза

Направете запитване

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.